Industriell dammfiltrering: Donaldson- och JLF-filter av hög kvalitet ökar produktiviteten och ger en ren arbetsmiljö.

På JL Filtersystem har vi ett nära samarbete med Donaldson, den globala ledaren inom industriell dammfiltrering. Donaldson har i årtionden producerat och utvecklat de mest avancerade och tillförlitliga filtreringslösningarna på marknaden för eliminering av damm, lukt, gas och rök. Som exklusiv distributör har vi tillgång till ett mycket omfattande produktsortiment av filtertyper. Till exempel säckfilter, filterpatroner, modulära filter, filtermedia, dammbehållare, avskiljare osv. Vi servar och täcker majoriteten av alla maskintyper och branscher. Vår kompetenta personal är alltid redo att ge dig råd om den mest optimala lösningen för din verksamhet. Oavsett om du letar efter originalfilter eller ersättningsfilter från JLF High Quality Filters.

 • Vi hjälper till att öka produktionseffektiviteten i ditt företag.
 • Vi ger en renare miljö för dina anställda.
 • Vi är din garanti för högkvalitativa filterlösningar för industrin.
 • Vi erbjuder dig ett komplext produktprogram till mycket konkurrenskraftiga priser.

Avancerade filterlösningar för damm, partiklar, rök och gas

Patronfilter
Vi erbjuder avancerad teknik i form av patronfilter och ett brett utbud av filtermedier som kan hantera de största dammutmaningarna inom alla branscher. Till exempel läkemedel, kemikalier, spannmål, livsmedel, metall osv.

PowerCore®
Donaldson Torit® PowerCore® dammsamlare använder den patenterade Ultra-Web®-tekniken för att ge ett mindre, effektivare filter som avlägsnar oönskade föroreningar som partiklar, damm, lukter, rök eller gaser.

Säckfilter
Vi säljer ett komplett sortiment av tillförlitliga och robusta stoftavskiljare, inklusive RF, Dalamatic, IRD, Unimaster osv. Kvalitativa slangfilter eliminerar risken för irriterande produktionsstopp.

Cyklon
Donaldsons Cyclone-dammsamlare har en mekanisk separator som använder centrifugalkraft för att avlägsna stora och höga mängder damm från industriella tillämpningar. 

DFPRE6 Options
DFE filter change out 3-4

Vi optimerar dina filter så att de uppfyller alla miljökrav.

Kraven på dammutsläpp och dammfiltrering blir allt strängare. Många gånger krävs det bara en mindre justering av dina filter för att uppfylla kraven. JL Filtersystem ger dig råd och hjälper dig att hitta den optimala filterlösningen för ditt dammsystem. Vi ser till att driften åtminstone bibehålls och i många fall optimeras. Plus att miljökraven uppfylls.

Oavsett om du använder filterpåsar, filterpatroner, platta, ovala, runda, koniska osv. är vi beredda att hjälpa dig att hitta originalet till rätt pris eller ett likvärdigt ersättningsfilter av hög kvalitet.

Få hjälp med din dammfiltrering

Vi kan leverera filterlösingar för alla tillämpningar och vi använder endast de bästa och mest innovativa tillverkarna inom dammfiltrering, t.ex. Donaldson, Nordic Air Filtration, Filtration Group och många fler. Vi levererar filter för alla tillämpningar och dammsystem. Till exempel:

 • Plasmarök
 • Svetsrök
 • Kalk
 • Cement
 • Livsmedelsindustri
 • Träindustri
 • Industriell pulverlackering
 • Pappersindustri
 • … och många fler

Vårt stora lager ger dig trygghet

Vi på JL Filtersystem är medvetna om att en hög nivå av leveransservice och tillförlitlighet är avgörande för ditt företag. I nära samarbete med Donaldson har vi byggt upp ett stort lager i Karlslunde. Vi kan därför ge god service och leverera till våra kunder omedelbart. Detta innebär att vi alltid har rätt filter i lager för att hålla din maskin/tillämpning igång utan problem. Antingen Donaldsens originalfilter eller en likvärdig kvalitet från JLF High Quality Filters.

Få hjälp och professionell rådgivning

Många industriföretag tror att det bara finns ett “originalfilter” för dammfiltrering i deras anläggning. På JL Filtersystem är vi experter på att hitta rätt filter för alla dammsystem.

Vi har hjälpt många kunder att förbättra och optimera sina filtersystem så att de idag har en bättre ekonomi tack vare längre filterlivslängd, mindre motstånd och därmed besparingar på fläkten och mindre utsläpp.

Ring oss på +45 30 92 96 10 eller använd kontaktformuläret. Hos JL Filtersystem kan du alltid vara säker på att du hittar rätt filter.

Rulla till toppen

Prøv vores database med mere end 35.000 filtertyper​