Donaldsons trycklufts- och processfilter: Marknadens bästa, största och mest effektiva sortiment av filter.

Hos JLF får du tillgång till det största utbudet av filtreringslösningar för tryckluftstillämpningar från Donaldson. Förutom el, vatten och gas är tryckluft en av de mest använda energikällorna i en tillverkningsanläggning. Kompression av luft och gas ökar koncentrationen av alla föroreningar, vilket gör filtrering ännu viktigare. Vi erbjuder de mest effektiva och kostnadseffektiva filterelementen och höljen för tryckluft och gas, konstruerade för att ge lägre tryckfall, längre filterlivslängd, enkla elementbyten och mer förutsägbart underhåll. Våra filterlösningar är särskilt utformade som högpresterande och effektiva filtreringslösningar för sterila tryckluftsapplikationer. I vårt lager har vi alltid filtertyper inom:

 • Efterkylare – Donaldsons efterkylare reducerar effektivt fukt från tryckluft och säkerställer att utrustningen fungerar korrekt.
 • Luftfilterlösningar – Donaldsons luftfilterlösningar uppfyller alla standarder för luftrening.
 • System för kondensathantering – Vi erbjuder oljevattenavskiljare och dräneringar för tillförlitlig och ekonomisk hantering av tryckluftskondensat.
 • Tryckluftsfilter – Donaldsons tryckluftsfilterlösningar skapas för dina specifika behov av luftkvalitet med en mängd olika adsorptionsmetoder.
 • Filterhus – Donaldsons högkvalitativa tryckluftsfilterhus används för att rena luft och tekniska gaser för både industri- och processhus.
 • Filterelement – Vi erbjuder industriella filterelement för alla industriella tillämpningar i Donaldsons omfattande sortiment.
 • Gasgeneratorer – Donaldsons gasgeneratorer ger en gasförsörjning på plats och vid behov för industriella tillämpningar och gasgeneratorer för analytiska laboratorier.
 • Sterilluftsaggregat – Donaldsons sterilluftsaggregat används för bearbetning av lättfördärvliga eller känsliga produkter där hygienkraven är mycket höga.

Vill du minska dina utgifter för luftfilter?

 • Ett tryckluftssystem behöver ren luft för att fungera optimalt. De minsta föroreningarna kan blockera de små fina munstycken som är viktiga för att leverera rätt tryck till din maskin eller ditt verktyg.
 • Eftersom tryckluft kan innehålla vatten/fukt, olja och partiklar spelar det stor roll att du har rätt filter på ditt system. Alla tillämpningar behöver inte samma filtrering. Det spelar därför stor roll vilket filter du väljer. Fel filter kan försämra filtreringen och göra luften dyrare. Luft är en stor kostnadspost, så genom att välja rätt filter kan du snabbt minska dina kostnader för förbrukning av tryckluft.
 • Fråga alltid oss om du är osäker. Med JL Filter System och kvalitetsfilter från JLF High Quality Filters är du garanterad en bra tryckluftsfiltrering, optimering av din verksamhet och minskning av dina filterkostnader.
 • Vi levererar alla typer av luftfilter – tryckluftsfilter, tankar, tryckmätare och mycket mer för ditt tryckluftssystem. Kontakta oss om du behöver vägledning för att hitta rätt lösning.

Uppfyll kraven med kvalitetsfiltrering av tryckluft

Tryckluft används i allt större utsträckning överallt där det sker produktion. Några framhävda användningsområden är följande

 • Livsmedelsproduktion
 • Sjukhus
 • Läkemedelstillverkning
 • Luftfart
 • Jordbruk

I allmänhet används tryckluftsfilter i de allra flesta tillverkningsföretag och industrier. Tryckluft används ofta i produktionsområden där man måste vara extra uppmärksam på föroreningar i luften för att undvika allvarliga överträdelser av kraven på luftrenhet.

Därför är det viktigt att dina tryckluftsfilter alltid uppfyller den internationella standarden ISO 8573.

Donaldson Ultrapac™ Smart tryckluftsfilter: Modulär design, smart kommunikation och tyst drift.

JLF trykluftfilter Donaldson

Ultrapac™ Smart är ett system för behandling av tryckluft som kombinerar många processteg för att uppnå ren tryckluft – från förfiltrering och värmefri regenererad adsorptionstorkning till finfiltrering och kondensatborttagning. Den kompakta fristående versionen kan användas direkt som en plug & play-lösning. Installations- och underhållskostnader kan minskas avsevärt genom att använda denna kompakta behandlingsenhet för att generera ren, komprimerad luft.

Rening av tryckluft i tre steg
Det integrerade förfiltret håller tillbaka fasta partiklar och flytande aerosoler (olja/vatten).
Adsorptionstorkningen adsorberar fukten i tryckluften upp till en tryckdaggpunkt på -70 °C vid 70 % nominell belastning (standard -40 °C).
I det sista steget hålls kvarvarande fasta partiklar upp till 0,01 μm tillbaka i det integrerade efterfiltret.
Tack vare behandlingsystemet i tre steg uppnås tryckluftskvalitet enligt ISO 8573-1:2010 på ett tillförlitligt sätt, vilket motsvarar kvalitetsklasserna 1-2:1-2.

Modulär utformning
Ultrapac™ Smart är erkänd för sina flexibla installationsmöjligheter. Vare sig den är stående, vertikal, horisontell eller fäst på väggen: Ultrapac Smart kan anpassas till de flesta rumsförhållanden. Dessutom kan tryckluftsanslutningarna för in- och utlopp justeras i olika riktningar, för- och efterfiltret är integrerat i torkenheten för att ge maximal flexibilitet vid installationen.

cq5dam.web.1280.1280

360 graders rådgivning från din filterexpert

Hos JL Filtersystem får du 360-graders rådgivning i samband med installation och inställning av ditt tryckluftsfilter och service dygnet runt. Vi gör gärna ett kostnadsfritt servicebesök hos dig, och oavsett om du väljer våra kvalitetsfilter eller inte finns vi alltid tillgängliga för rådgivning.
Vi går igenom dina nuvarande filter och du får en offert på den filterlösning som passar din tryckluftsinstallation. Därefter upprättar vi en plan så att du vet när det är dags att byta ut dina filter – helst en gång om året. Du får en helhetslösning som förenklar din användning av filtervarianter, eftersom JLF erbjuder dig alla filterlösningar – tillsammans!
Upptäck hur en komplett filterlösning förenklar din användning av tryckluftsfilter! Kontakta din filterexpert på telefon +45 30 92 96 10 eller fyll i formuläret på den här sidan och fråga om din nästa tryckluftsfilterlösning.

Vårt stora lager ger dig trygghet

Vi på JL Filtersystem är medvetna om att en hög nivå av leveransservice och tillförlitlighet är avgörande för ditt företag. I nära samarbete med Donaldson har vi byggt upp ett stort lager i Karlslunde. Vi kan därför ge service och leverera till våra kunder omedelbart. Detta innebär att vi alltid har rätt filter i lager för att hålla din maskin/tillämpning igång utan problem. Antingen Donaldsens originalfilter eller en likvärdig kvalitet från JLF High Quality Filters.

Få hjälp och professionell rådgivning

Hos JL Filtersystem hittar du tryckluftsfilter i alla former och storlekar för filtrering av tryckluft. Om du vill minska dina energikostnader med ett allroundfilter är ett kvalitetsfilter från JLF din lösning. Du är alltid välkommen att kontakta oss med dina frågor. Med ett korrekt filter undviker du att få vatten, olja och partiklar i luften och du säkerställer ren luft för din verksamhet. Hos JL Filtersystem får du full rådgivning i samband med byte av dina tryckluftsfilter och vilka intervaller som bör vara däremellan.

Du får en professionellt utarbetad plan för byte av ditt tryckluftsfilter. JL Filtersystem är din filterexpert och erfarna partner som är tillgänglig för dig dygnet runt. Ring oss på +45 30 92 96 10 eller fyll i kontaktformuläret på den här sidan – så är du garanterad professionell rådgivning och rätt filterlösning.

Rulla till toppen

Prøv vores database med mere end 35.000 filtertyper​